Hoppas att ni alla ..

  2008-12-31 | 21:03:27
Hoppas att alla får en riktigt trevlig nyårsafton! Jag tror att jag kommer få det, hittills är det väldigt kul! Lägger upp bilder i morgon, men ni får en förhandstitt redan nu!


Luggen ligger lite snett, men asch, det får vara så :)



Vi har spelat talisman, pappa, syskonen, Chrille och jag :)




Nu blir det förrätt!


Vi hörs i morgon, och ta det lugnt nu! Puss på alla ni sötnosar därute!

Tips om en UNDERBAR tävling!

  2008-12-30 | 21:15:48
Vem har inte drömt om att skaffa sig en systemkamera? Jag har velat haft en sedan jag vet inte när, men det är läge! Dock har inte pengarna räckt, varken för mig eller min familj, så min dröm har aldrig gått i uppfyllelse.

Nu tänds mitt hopp, för jag fick nys om en tävling, där man kan vinna en Nikon d60! Hur underbart skulle inte det vara? Jag som har längtat och trånat och drömt om att äga en alldeles egen systemkamera, och nu är jag med och tävlar om en! Det är så spännande, och jag kan knappt bärga mig tills vinnaren utses, och jag ska hålla min tumme, och jag ska be, om att denna lilla dröm som jag haft sedan barnsben blir sann.

Vill ni också tävla om en systemkamera?
gå in på denna sida och läs om hur ni ska göra,
ni kan tävla fram till den 31:a december, alltså i morgon, och vinnaren utses den 1:a januari.
Vad väntar ni på?

På sidan där tävlingen är, så skriver en kille om digitalkameror, han skriver om olika kameror och ger även tips om hur man fotar bra. En jättebra sida helt enkelt!

Glöm inte att gå in och tävla ni också, för att ha en chans att vinna detta fantastiska pris!





Vem vill inte ha en sköning som denna?

Imorgon

  2008-12-30 | 18:28:49
I morgon förmiddag kommer han, med ett stort H. Min älskade pojkvän!
Och i morgon är det nyår, kan det bli bättre?

Shopping.

  2008-12-29 | 19:35:37
Lite shopping blev det ändå, även fast jag inte hittade så mycket som jag tänkte mig. Hade ett presentkort på lindex, så det var där jag handlade. Fick betala 18.50 :- ur egen ficka , rätt bra!
Köpte iallafall en tunika, och en ny mössa. Av pappa fick jag ett bar nya stövlar, tack pappa!<3



En bild där jag har allting på mig:


Ja, jag är nöjd! Nu ska jag spela lord of the rings online, har ett testaccount.

Jag bjuder.

  2008-12-29 | 12:51:24
Jag bjuder på en bild såhär nu på förmiddagen. Nu bär det av ner till stan för att nytt shoppingförsök. Puss!


Söndag kväll.

  2008-12-28 | 22:14:44
Ja, den större delen av dagen har tillbringats i Gränby centrum. Dock blev inget inhandlat då jag helt enkelt inte hittade något som jag tyckte om. Jag gick in på Mique för att köpa lakritsteet som jag såg före jul och som luktade så gott, men tyvärr så hittade jag det inte.

I morgon bär det av till staden, ska kika in på H&M och köpa en plånbok, och sedan ska jag kolla på New Yorker och lite sådant. Ska även börja klura på en födelsedagspresent till min älskade Christofer, han blir ju 19 den 14 januari. Usch vad tiden går! Det står inte på förrän vi firar 2 år, är inte det sjukt? Mitt längsta förhållande, och jag är lyckligare än någonsin!

Snart är det nytt år också! 2009, och året jag blir 18! Shit vad tiden går, det känns som att det inte alls var längesedan som jag var 8 och tyckte att det var jääääättelång tid kvar tills jag skulle bli stor. Men nu är jag där. Och det känns bra!
Nyår för mig kommer att vara lungt, vi ska vara hemma hos pappa, jag och mina två helsyskon, och förmodligen även chrille. Vi ska äta gott och ta det lugnt. Ha det mysigt helt enkelt!

Funderar på om jag ska göra som alla andra och skriva hur mitt 2008 har varit, men jag väntar med det, jag har inte bestämt mig än ;).

Gratis Makeup!!

  2008-12-28 | 15:01:02
Jag vill tipsa om en jättebra sida!  Jag vet att många andra tipsar om denna jämt och ständigt, men jag vill ändå tipsa om den.

Den heter Gratismakeup och om man är medlem där så kan man samla ihop pengar till presentkort på olika butiker, som kicks och the body shop.

Man ska ha 400 poäng för att få sitt första presentkort på 150:-, eller så väntar man tills man får 600 poäng och får 250:- .
Grym deal va? Själv har jag nu 267 poäng, alltså inte så lång tid kvar till mitt första!

Ni kanske inte tror mig? På sidan finns en "referens", där man kan skicka in bilder och ett meddelande när man har fått sitt presentkort, och det är flera stycken som har gjort det redan!

För att samla ihop poäng så finns det flera olika saker man kan göra;
Värva vänner
göra erbjudanden
gå in på sidor


Det finns även ett forum, där man kan skriva om allt möjligt!
Låter det inte toppen?!
Bli medlem idag!





Gränby.

  2008-12-28 | 11:37:39
Idag bär det av till gränby. Kommer uppdatera senare när jag har mer att skriva om. Haha ni får stå ut så länge ;)

I uppsala.

  2008-12-27 | 20:29:19
Japp, nu är jag hos min far i uppsala. Och nu har jag firat jul klart för detta år. Bara att börja längta till sommaren och 18-års dagen nu då ;) haha!

Men iallafall, detta är vad jag fick i julklapp:

  • Pengar
  • En ny handväska
  • Presentkort på Lindex
  • Ny parfym: "Davidoff- Coolwater"
  • Tårtform i glas
  • Bakmått
  • En bok med kakrecept
  • två långa toppar
  • två par benvärmare
  • choklad
  • godis
  • hårfön
  • två snapsglas
  • en kalender för 2009
  • sängkläder (Jag och christofer fick)
  • wokpanna (Jag och christofer fick)
  • knivar (Jag och christofer fick)
  • Badskum och liknande i presentask
  • Hygienprodukter
  • Två virkade dukar
  • En sminklåda av min älskade älskling<3
Ja, det var väl allt vad jag kan minnas. Och sedan ska vi åka ut med pappa och handla lite kläder nu på mellandagsrean, för han tycker att det är så krångligt att köpa kläder när vi inte är med. :)

Ja,

  2008-12-25 | 15:31:31
Jag är fortfarande sjuk också, så att ni vet. Hostan tar kål på mig!

Många julaftonar för mig .

  2008-12-25 | 14:34:28
Det har alltid varit så för mig att jag får fira jul flera gånger. Så också iår.

Igår var jag hemma hos Christofers mormor och morfar och firade jul. Idag ska jag hem, och får julklapparna från julfirandet min familj var på igår, som jag inte fick följa med på, pga att jag var en hälsorisk för några personer där. I morgon ska min familj + Chrille hem till min mormor, och fira jul med mormor och moster, vet inte om morbröderna kommer, det är lite olika. Och på lördag kommer pappa och hämtar mig och mina helsyskon, så åker vi till farmor och farfar en stund, och sedan hem till honom i uppsala. Vi kan inte stanna så länge hos farfar och farmor eftersom farfar har varit så dålig från och till och det inte är så bra om jag smittar honom. Men vi måste ju hälsa på, det var så länge sedan nu.

Så det blir mycket, men det är trevligt!
Återkommer senare i helgen, när jag har lite mer att berätta om! Tills dess får ni stå ut, haha!

Puss och kram, och hoppas att ni får en trevlig fortsatt julhelg!

Nej, det ska vara jag det. SUCK

  2008-12-24 | 13:41:12
SJUK på julafton! Förkyld som sjutton, ingen feber, men har hostat så att jag har riktigt mycket träningsvärk i ryggen, och jag hostar fortfarande. Är helt slut och tung i huvudet.

VIlle bara berätta det, men jag kommer med en längre redogörelse senare, det har jag ju lovat.

Till er alla;
En RIKTIGT God Jul!

Juletid

  2008-12-21 | 18:44:00
Snart är det jul. Mysigt som sjutton! Längtar och känner mig verkligen som en lite flicka igen. Ni vet, när man verkligen bara går och väntar på alla julklappar. Jag längtar också till Kalle Anka, det är en tradition!

Jag har lite svårt att komma på vad jag ska skriva, men jag har ju sagt att det inte blir så mycket på den fronten under jul. Så ni får stå ut tills i mellandagarna, då ska jag komma med en uppdatering om vad jag har fått och vad som har hänt under julen. :)

_

Puss och kram på alla er därute, och God Jul!

Hemma.

  2008-12-19 | 17:08:19
Äntligen är vi hemma igen. Och jag är klar med julklapparna, men mammas och Anders klapp hade gått sönder, så det var meningen att jag skulle skaffa en annan present till dem, men mamma sa att vi kanske kunde fixa det.

Jag vet inte hur mycket jag kommer att uppdatera nu under julen, jag gör det så fort jag kan, men det kommer att bli glest. Det få ni stå ut med, jag sätter fart igen efter jullovet.

Puss!

TGIF

  2008-12-19 | 09:09:59
Äntligen är fredagen man längtat så mycket efter här. Om ungefär 20 minuter så ska vi träffas i klassen och fika och ha det lite roligt tillsammans, och sedan klockan 11 ska vi kolla på lärarnas julshow. Så fort vi har slutat så kommer mamma och hämtar mig och Chrille, och sedan blir det julklapps-shopping i sala. Vi ska även hämta upp min syster, som kliver av i sala. Och snart är det juuuuuul!

Vad har ni önskat er i julklapp?

Snart lov.

  2008-12-18 | 20:17:57
I morgon blir det äntligen jullov! Äntligen några veckors uppvilning innan det blir tags att ta sig i kragen och jobba på fram till nästa lov.
I morgon blir det att åka in till skolan och träffa klassen, fika, julcabaré och sedan slut. Då ska jag och chrille följa med mamma till Sala/Uppsala för lite julklapps-shopping. Fast jag är ju klar, eller har bara hampus kvar :)

Kollar på bonde nu, så måste gå tillbaka till teven. Puss!


Två läsvärda bloggar!

  2008-12-18 | 15:16:07
Jag har två stycken kompisar, som bloggar om riktigt bra och läsvärda saker. Här kommer en länkning till dem, för jag tycker att fler ska gå in och läsa vad de skriver!

omettliv
Denna kompisen skriver om hur vanligt det är att bli oskyldigt dömd för våldtäkter, hur lätt det är för en tjej att sätta dit en kille, utan några som helst bevis! Hon länkar till artiklar som handlar om detta samt skriver om kampen för att skipa rättvisa till sin släkting. Gå in och läs, riktigt bra!

sanningensvärld
Den här kompisen skriver om hur det är att leva med en alkoholiserad förälder/föräldrar. Hon har nyss börjat, men bloggen kommer att handla om hennes egna erfarenheter, och att hon vill att andra i samma situation ska förstå att de inte är ensamma. Även denna kommer att bli riktigt bra, så gå in och ta en titt!


Herregud!

  2008-12-18 | 14:20:52
länkningen kommer upp om en stund, jag måste bara testa att sminka mig med min julklapp som jag fick av min älskade älskling! Jag fick en hel box fylld med smink, så nu kan jag sminka mig bra ;).
___

Fick reda på betyg i engelska och svenska A, som avslutas nu till jul . MVG i båda (!) , liksom, JAG?! Jag fattar det inte, det finns många i klassen som är grymt mycket duktigare än mig i de ämnena, och så får JAG MVG, i BÅDA ämnena? Det känns som att någon spelar mig ett spratt ;o

Länkning

  2008-12-18 | 09:51:53
Jag ska ge er länkar till två riktigt läsvärda bloggar om en stund, men eftersom jag vill ha tid på mig att skriva så bra som möjligt, så väntar jag tills efter engelskan.


Och Kim, ditt svar är i inlägget under!

"läsarfråga"

  2008-12-18 | 09:06:04
haha, min första läsarfråga, om man kan kalla det så ;)

Kim, du hade inte skrivit någon bloggadress, men jag svarar dig i ett inlägg istället :)

Första gången jag såg "Arwen-smycket", så var det i den där bokbutiken i gamla stan, stockholm. Ni vet den där men massor av böcker och science fiction saker. Jag blev helt frälst, och sedan började jag kolla runt på internet.

Och sedan hittade jag den här:
http://shop.newline.com/cat/Lord-of-the-Rings/Sterling-Silver-Arwen-Evenstar-Pendant.html
Den kostar ca 1000 kr.

Jag har själv inte köpt den än, men jag tänker, så fort jag har tagit körkort och inte behöver spara pengarna till det istället.




Hoppas att du fick svar på din fråga!
/emelie

Onsdag.

  2008-12-17 | 13:56:50
Oj, vilket lång inlägg jag skrev igår! Haha, måste vara det längsta hittills. ;) Men det är bra, ibland skriver jag så kort, men jag har liksom ibland ingen fantasi alls, och då är det svårt att skriva något. Och sedan är det svårt att skriva olika hela tiden, men man vill ju uppdatera ofta för då får man läsare!

Ska skriva lite mer sedan, men måste gå på min företagsekonomi nu. Puss!

Från sjukersättning till arbete och mina egna tankar.

  2008-12-16 | 20:46:05
Ja, visst är det bra att inkomstskatten förmodligen kommer att sänkas, så att de som jobbar får mer att leva för. Det är jättebra.
Men! På det viset så kommer bidragen att bli mindre, och ja, det är både bra och dåligt enligt mig. Jag kan ta upp vad jag tycker är bra och dåligt med att bidragen blir sänkta:


Bra:
Det som är bra är att de som går hemma för att de inte "orkar" arbeta, de som inte vill arbeta, eller de som lever på socialbidrag fastän de KAN arbeta, de kommer att bli tvungna att ta sig in i arbetsvärlden igen, eftersom de inte kommer ha mycket alls att leva för. De kommer att bli "tvingade" ut i samhället och jobbvärlden, och det är bra, för då får vi bort de som är "lata" och inte vill jobba, eftersom de nu måste.

Dåligt:
De som verkligen ÄR sjuka, de som verkligen inte KAN jobba, de kommer att få ett helvete. De kommer att bli tvingade ut i arbetslivet de med, för att de måste ju leva på något, och det de lever på idag är inte alls mycket. Om bidragen då sänks, så blir det ÄNNU sämre och då måste de ut och jobba, vilket i vissa fall kanske leder till att de som är sjuka blir ännu sjukare! Jag skriver ju lite då och då om min mamma som lider av Fibromyalgi, och jag vill inte att någon ska behöva ha det så jobbigt, och jag vill inte att min mamma ska bli tvingad ut i arbetslivet så att hon blir ännu sämre.

Tänk er själva att få bråka med försäkringskassan, att inte bli trodd, och att få ut så lite pengar så att du knappt klarar av
att betala någonting. Jag vet inte exakt HUR mycket mamma får, men jag vet att det tar slut väldigt snabbt, och om vi inte hade min plastpappa så hade vi i princip levt på existensminimum, jag vet inte hur vi hade klarat oss då. Nu klarar vi oss, tack vare att min plastpappa jobbar och har en bra lön. Mamma har börjat på arbetsträning igen och jag hoppas för allt i världen att hon klarar av det såpass att hon kan få ett deltidsjobb iallafall. Jag vet hur jobbigt det är för henne, som har gått hemma så många år på grund av denna jävulska sjukdom, och knappt klarat av att göra någonting roligt, bara få vända på varenda liten slant för att få ihop det varje månad, och samtidigt bråka för att bli förstådd.
Denna gång hoppas jag att det inte blir som en gång när hon arbetstränade förut, då hon blev hemma, liggandes med spränghuvudvärk i månader efter någon veckas arbete. Men det är bara att hålla tummarna för att det går bra denna gång. Och att det går så bra att hon slipper att känna av denna förändring. Det värsta är om hon verkligen blir tvingad ut, fast ja, lite tvingad är hon ju nu med, hon är ju tvungen att arbetsträna. Men hur jävla lätt är det att få en praktikplats när många ställen värgar ta emot folk med fibromyalgi just på grund av att det är så olika från dag till dag vad de klarar av och inte, och att de ibland inte klarar något alls. Svara på det, den som kan. Nu hade mamma tur, hon fick en praktikplats, och om allt går så som jag önskar så får hon stanna där.

Det är min egna erfarenhet, och jag tror att det är många som har liknande situationer som känner likadant. Jag tycker att det är bra att de som jobbar kommer att få mer pengar, det förtjänar de, och jag tycker att det är bra att de som är lata kommer att tvingas ut till arbete. Men de sjuka glöms bort, som små trasdockor som ingen vill ha. De blir kastade i soptunnor, gömda i de mörkaste hörnen. Och det är fel. För de behöver hjälp, och det tycker jag att de ska få, för ingen ska behöva leva, utan att kunna leva, om ni förstår vad jag menar.

Det är en svår fråga, och det kommer aldrig att komma upp något, som alla är helt överens om. Om jag kunde trolla, om det gick att göra något för att göra det bra på båda sidor, så skulle jag lätt kunna göra det. Om det gick att sänka skatten och ha bidragen som de är / höja bidragen, så ja. Men om det över huvudtaget skulle kunna funka så måste alla de som "fuskar", de "lata" som utnyttjar bidragen och sjukersättningen ut och jobba. Och det är nog omöjligt att få ut alla, eftersom det kan vara svårt ibland att avgöra om han är sjuk eller inte. Men det är ändå en drömideologi.
_______

Jag är inte alls så politisk av mig, utan detta skriver jag bara för att jag känner att jag måste lätta mitt hjärta, jag vet hur svårt man kan ha det som sjukskriven, och jag fattar hur svårt det kommer att bli. Detta är min åsikt, och precis som ni har rätt att uttrycka er åsikt, så har jag min fulla rätt att uttrycka min. Och det är inget att bli arg över. Respektera min åsikt och jag respekterar er. Så inga kommentarer om hur "dum i huvudet" jag är, om ni nu tycker det, utan håll sådana fjanterier till er själva. Puss och kram till alla er som har orkat läsa detta!

Du är allt .

  2008-12-16 | 18:55:37
Du är allt jag någonsin önskat.
Du är mitt allt.
Jag älskar dig!




ursäkta minen på mig på denna bilden, men ni får stå ut, haha!

15 december

  2008-12-15 | 10:51:54
9 dagar kvar till julafton! Åh, vad jag längtar. :)

Sitter i skolan och har lunch nu, börjar igen klockan 12.45, om cirka 2 timmar alltså, och såhär ser alla mina måndagar ut, sovmorgon, en lektion, lunch på 2 timmar, sedan två lektioner och hem. Jobbigt men ändå skönt, då det här finns tid att jobba med läxor m.m. Eller bara sitta och slappa, haha!

Ska ta med mig min företagsekonomibok hem idag, även fast jag inte har prov ;) Chrille jobbar med olika termer i sin ARL, och han skulle ha prov så jag tänkte ta med min bok för att se om den är till någon hjälp. Kul om man kan hjälpa till!

Mamma ska ha syjunta hemma ikväll, det blir kul, för de sitter och skrattar jättehögt hela tiden, det är roligt att lyssna på dem. Sedan ska de äta julbord också, och det betyder att vi också får, gött!

Söndag och Valbo.

  2008-12-14 | 20:13:53
Idag har jag varit i Valbo med min älskade älskling och hans familj. Jag är i princip klar med alla mina julklappar, så jag handlade ingenting. Chrille köpte dock ett par nya skor, och det behövdes verkligen, så slitna som de gamla var! :)

I morgon har mamma syjunta, och de ska käka julbord, så jag och chrille ska dra hem till mig i morgon, för att få julbord, Hah! ;) Gött minsann! Nu ska han och jag gå och lägga oss och kolla på Sweeney Todd. Godnatt! :*

Lördag

  2008-12-13 | 17:03:24
Var väldigt trevligt att ha Jimmy och Nanny hemma hos chrille igår och idag. :) Mycket skoj! Nu ska jag och Christofer åka hem till mig, och ha en myskväll med min familj! I morgon ska vi förmodligen åka till Valbo med chrilles familj och julhandla . Men jag är typ klar med mina julklappar, har bara Hampus och en liten detalj till jennifers julklapp kvar. De andra är ordnade och Christofer har redan fått sin, han fick välja själv när vi var i borlänge ;).

Ha en trevlig lördag, puss på er! :*



Jag älskar dig!<3

Härliga fredag .

  2008-12-12 | 14:17:19
Åh, äntligen fredag! Och det är bara en vecka kvar till jullovet nu, sköönt!

Sitter fortfarande i skolan, ska vänta på älskling, Jimmy och Nanny, vi ska ju ha filmkväll ikväll ;). Det blir Sweeney Todd, The dark night och såklart Idol! Och en massa godis, förhoppningsvis blir det citronnudlar också :D





ååååh, the dark night måste vara den allra bästa filmen! Har inte sett sweeney todd än, men idag så, äntligen!

Knäpp busschaufför.

  2008-12-11 | 15:23:40
I morse när jag och Chrille stod vid busshållsplatsen, och bussen kom, så visade jag fram reflexen som vanligt. Men chauffören började inte att bromsa förrän alldeles intill oss, så vi fick gå långt för att komma på bussen.
Sedan vid nästa hållplats så hände samma sak igen, fast den här gången var det någon som inte hade reflex på sig, då blev han sur , och sedan gnällde han på varenda en som kom in i bussen, och sade att tack vare reflexen så hinner han inte bromsa i tid och då får de gå långt för att komma på. Visst, man syns verkligen jättejättedåligt utan reflex, men han gjorde ju samma sak vi oss, och då hade vi reflexer, så nja, nog för att han kanske inte såg dem, men han måste ha sett dåligt överhuvudtaget då han inte såg oss heller.

Har stått i caféet idag. Vi har säljt dåligt då vi inte har någon kyckling och kycklingsallad till baguetterna, och det är det som säljer mest. Men men, trevligt var det ändå ;).

Nu ska jag snart ta bussen hem (blä, måste sitta på den i 40 minuter..) och äta pannkaka. Sedan ska jag ta och läsa lite Harry Potter. :)
___________

Puss

Ny DESIGN!

  2008-12-09 | 22:30:27
Ja, nu är den , nej inte riktigt klar, men nästan. Ska bara finputsas lite och så, men jag ska gå och lägga mig nu, så jag orkar inte göra mer. Men det ser iallafall mycket bättre ut nu än tidigare idag.

Puss!

Förresten, titta vilken nörd jag ser ut att vara nu i glasögonen! ;) HAHA

Psykolog

  2008-12-09 | 11:51:20
Jag fick agera lite psykolog igår kväll. En älskad vän ringde och var helt förstörd. Stumpan min.. jag är inte så jättebra på att komma på tröstande ord, men jag är en bra lyssnare och jag försöker att göra det bättre så gott det går. Jag hoppas att du kände dig lite bättre till mods när du gick och lade dig, och att jag var lite till hjälp iallafall. Jag älskar dig, och jag hatar att se dig ledsen.<3

__
Fick mina nya glasögon igår, så nu är jag officiellt glasögonorm :). Skönt för ögonen och huvudet iallafall. Ser lite tantig ut, men vafan, det får man tåla, hah!
I morgon blir det borlänge som sagt. Ska försöka få lite julklappar färdiga!

Puss :*

RSS 2.0