Förlåt

  2009-05-31 | 21:46:48
Hej och förlåt.
Jag har uppdaterat väldigt dåligt nu jättelänge, och jag ber om ursäkt. Men jag har ingen som helst lust, jag vet inte vad jag ska skriva om heller liksom. Dessutom har det varit kanonväder, och jag har jobbat, så när jag slutat jobba så har jag velat vara ute och njuta ;). Jag ska försöka bättra på mig när det gäller inläggen, men det kan bli dåligt ett tag, så ni vet. 

Puss på er! :*

Toresday

  2009-05-28 | 20:24:35
Höll på att skriva onsdag som rubrik, haha! Det var ju igår ;)

Slutade 11 idag, så jag fick skjuts av mamma hem, och sedan dess har jag setat och pluggat. Ska ha muntligt förhör om internationell politik nästa torsdag i samhäll. Tänkte inte göra den först eftersom den är frivillig och jag trodde inte att jag skulle behöva göra den. Trodde ju att jag låg på ett G utan möjlighet att höja eller sänka, och då kändes det onödigt. Dock så fick jag veta idag att jag låg på ett starkt VG och hade möjlighet att höja mig till ett MVG om jag gjorde väldigt bra ifrån mig på förhöret, så ja, det var bara att ta hem boken då och börja plugga. Jag kommer att bli sur om det inte går vägen, men då är det väl så ;).

Och juste, ska jobba imorgon. Har bara en lektion på fredagar ju, och slutar klockan 10, så mellan 10 och ca 18-19.00 ska jag jobba på willy:s. På lördag blir det också att jobba, men då mellan 08.00 och 12.00. Vilket betyder att jag får ta det lugnt och inte vara ute på avestafestivalen för länge i morgonkväll!

Nu ska jag slå igång teven och äta lite ostbågar + jordnötsringar med mamma. Senare ska jag ringa älskling.

Puss!

Gudars skymning!

  2009-05-27 | 21:30:46
Tjena igen, bara korta uppdateringar idag! ;)

Har varit nere och smakat på pajen, och ja, den var helt okej, inte sådär "WOW"- god, men helt okej. Dock var pajen igår godare.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på teve, är jättetrött!
Puss

Oj oj

  2009-05-27 | 19:53:02
En hemmafru- sida har visst kommit fram för en stund, har även idag bakat, och även denna gång en smulpaj. Idag hade jag dock banan i, så jag tänkte återkomma lite senare för att berätta om det blev gott eller inte! ;) 

Bakade

  2009-05-27 | 13:30:04
Jag bakade paj igår, smulpaj! I den hade jag rabarber tagna från trädgården och köpta jordgubbar. Det blev hur gott som helst! :)

Värmen strålar in genom fönstret.

  2009-05-26 | 12:00:56
Ignorera rubriken, eftersom här där jag sitter så är persiennerna nerdragna så att solen tängs ute och sedan så blåser det kalluft så att jag fryser, haha. Willys ringde för en stund sedan och frågade om jag kunde jobba idag mellan 13.00 - 19.00, eh sa jag, jag går ju i skolan till klockan 4. Sedan så kom hon på att jag bara tränat kassa en gång och att det skulle vara lite taskigt att sätta mig i kassan idag då, så hon skulle höra av sig till mig igen lite längre fram så att jag kan få fler kassatider att träna på. Och nu börjar snart min lektion, då ska jag jobba på som sjutton med de sista sidorna, eftersom tidningen ska vara inlämnad idag!

Puss på er!



Förresten så somnade jag på spikmattan igår, låg och kollade på teve och helt plötligt så vaknade jag och upptäckte att jag sovit i ca två timmar. Skapligt röd och prickig jag var på ryggen! Men det var väldigt skönt och avslappnande, och det är inte sista gången kan jag säga!

Solskensdag

  2009-05-25 | 21:00:42
Vilket underbart väder det har varit idag! Känns verkligen att sommaren är på G nu, och det är härligt! :) Jag har precis kommit in efter att ha varit ute och kollat på när familjen Stridh pillat med grunden till växthuset. Blev bara liite småkyligt alldeles innan vi gick in, före det så var det jätteskönt!

Nu ska jag sätta igång teven och lägga mig på Anki-Panki-Päronskafts spikmatta en stund. Tror att det kommer att göra susen för min väldigt ömmande nacke.
 Dock tror jag inte att det kommer försvinna helt, med tanke på att jag haft ont i flera år, men det är så det går när man inte kan lära sig att ha en bra hållning och inte spänna sig! 

Jaja, men ha en fortsatt trevlig kväll, sötnosar!

En lektion

  2009-05-25 | 17:52:39
Härlig dag det var idag då, sovmorgon till 10 i 10, en lektion och sedan slut. Skönt! Sitter hemma och pluggar dock, eller har pluggat lite, varvat med att läsa bloggar + the sims. Snacka om att jag längtar tills 3:an kommer, inte långt kvar nu! :D

Måndag!

  2009-05-25 | 09:02:13
Hej!
Jag har som vanligt inte skrivit på länge, har inte ens fallit mig in. Jag har ju jobbat några dagar, och då har jag varit  så trött att jag inte orkat sitta vid datan något efteråt. Så har jag ju även varit i uppsala till pappa. Det var kul! :)

Jag uppdaterar lite senare tror jag, när jag har något roligt att skriva om!

Jobba!

  2009-05-21 | 11:11:15
Jaha, då fick man ett samtal från willy:s nyss, de ville att jag skulle komma in och jobba på golvet, och det är väl klart att man inte tackar nej till. Så snart kommer mamma och skjutsar in mig. Få se om jag hör av mig ikväll! Puss

Dagens bästa

  2009-05-20 | 09:28:55
Två män ~50 står och pratar i kassan.
Man 1: Tänk dagens ungdom, de är aldrig ute längre utan sitter bara framför datorerna.
Man 2: Ja man minns när man själv var ung och lekte. Idag lär de sig inte hederligt arbete!
Man 1: Ja men värst är det för tjejerna.
Man 2 (med höjt ögonbryn): Vad är det med dem?
Man 1 (förskräckt): Ja det finns inte några riktiga män för dem längre! Bara småpojkar som ska nörda framför en dator!

Måndag

  2009-05-18 | 09:17:38
hej!
Så var det måndag igen. Sitter just nu i skolan, har sovmorgon till 10 i 10. Jag känner att jag gärna skulle kunna ta sommarlov nu! Men men, vad händer den här veckan då?

Måndag(idag): Hem till mig, ta det lugnt bara. Vanlig skoldag
Tisdag: Till Stockholm på UF-mässan.
Onsdag: Vanlig skoldag.
Torsdag: LEDIG, bara slappa
Fredag: LEDIG, bara slappa
Lördag: 40-års fest för Pappa i Uppsala
Söndag: Hem igen.

Nu vet ni ;)

Välkommen till världen!

  2009-05-17 | 20:04:51
Hej! Förlåt för att jag uppdaterat dåligt, men det är lätt att det blir så när man är iväg på en massa annat + denna förbaskade bloggtorka. Har egentligen inget roligt att säga, förutom att min älskade pappa fyllde 40 i torsdags, och att min låtsasfarbror (min plastpappas bror) fick en liten son inatt! Så underbart!

Goooood

  2009-05-14 | 12:54:38

Åh, jag hoppas verkligen att pappa får tag på biljetter, för gud så länge jag har velat se riverdance live! Så sjukt härligt, och maffigt.


spola fram till typ 2 min, det är då det börjar :)




Så sjukt härligt att se på :)


HÄRLIGT LIV

  2009-05-13 | 23:05:16
Bion var bra!
Och jag kommer kanske att få gå på lord of the dance med pappa! 
Livet är bra underbart ibland.
Nu ska jag sova, ha det gott!

Tråkigt

  2009-05-13 | 16:55:39
Jag sitter här och väntar in tiden tills vi ska åka. Chrille och jag ska åka på bio om en stund :). Vi ska s: Änglar och demoner.  Hoppas att den är bra!


Katten har legat på mig hela natten, men jag måste ha rört på mig så att han ramlat omkull, för när jag vaknade i morse låg han såhär! Söt-Theodor!


Skrev ju häromdagen att jag var så sugen på att rita, och när min svärmor Anki-Panki kom hem så läste hon tydligen min blogg, för hon kom upp med massa ritsaker till mig! :) Så idag har jag faktist ritat lite.


Kort dag!

  2009-05-13 | 08:30:37
Hej! Jag går kort dag idag, pga skoljogg, jag hör av mig när jag kommer hem ;)

Attans.

  2009-05-12 | 15:07:10
Har nog varit för dålig med glasögonen på sistone, har glömt att ha de på mig nu sedan i fredags. Har väldigt ont i huvudet, antar att det beror på det.
Fy på dig Emelie!

Fibromyalgidagen

  2009-05-12 | 12:12:05
Idag är det den internationella fibomyalgidagen. Om ni vill veta mer så gå in här.

Fördomar, eller inte?

  2009-05-10 | 23:08:50
Hej.
Tänkte bara skriva ett litet inlägg innan jag går och lägger mig.
Har skrivit liknande inlägg om det förut också, men jag var iallafall inne på Blondinbellas blogg nyss, och läste hennes svar ang. fördomar mot moderaterna. Tänkte att jag skulle skriva lite om min uppfattning, eftersom den verkar skilja sig rejält om man jämför de "rikas" och de "fattigas" åsikter.

Nu kommer jag att kopiera lite av det som Bella skrev i sitt inlägg.

“Moderaterna gör rika och rikare och fattiga fattigare”

Isabella svarar: Den här meningen får jag ofta höra som moderat, vilket är väldigt tråkigt då den inte stämmer, men jag tänkte försöka besvara den. Moderaterna står för en idelogi som är liberal. Man sätter individens rättigheter i första hand. Tillskillnad från socialdemokraterna som sätter gruppen i första hand. Man vill att människan ska få bestämma så mycket som möjlig i ens liv. Att ingen myndighet ska komma och bestämma vilken skola man måste gå i eller vilket sjukhus man tillhör. Helt enkelt så har man insett att alla vi människor är olika, och då ska man inte försöka stöpa oss i samma form."
citat från blondinbellas blogg.


Min åsikt:

Visst kan det i viss mån vara bra med en liberal syn, men man måste tänka på helheten också. Att privatisera sjukhus och skolor skulle gynna de rika, eftersom de har råd att betala och på så vis kan få bättre behandling snabbare. Vi "fattiga" däremot, låginkomsttagare, sjukbidragstagare och arbetslösa däremot, vi kommer att få problem med att betala barnens sjukhusbesök, tandläkarbesök osv, vilket kanske kommer att betyda att föräldrar inte vill låta sina barn gå till doktorn jämt när de kanske behöver det, för att de inte har råd helt enkelt. Här bildas en stor klyfta mellan de rika och de fattiga.


Fördom 1; Ta bort bidragen.

Det finns ingen moderat som inte vill ha någon samhällskydd alls. Kommer man i en kris i livet då man mister arbetet på grund av nedskärning eller att man bli sjuk så ska man få hjälp. Däremot så har socialdemokraterna fört en bidragspolitik under en längre period som har lett till att bidrag nästan har blivit jämställt med jobb, i alla fall om du jämför summan som du får ut. Moderaterna vill inte att bidrag ska vara en lösning, det är ett kortvarigt tillstånd under tiden du letar jobb. Därför ska inte bidraget vara högt eftersom det finns få människor tyvärr om hellre lägger sig på soffan och lever på våra skattepengar. Sänker man bidragen så blir det en morot till att söka arbete. För ingen har rätt att leva på någon annan!
citat från blondinbellas blogg.


Min åsikt:

Jag har då inte fått uppfattningen om att bidrag någonsin varit jämnställt med jobb, det har det då inte varit hemma. Och soffpotatisar, det fattar jag också att det finns sådana, men vilka är i majoritet; de som bara vill ligga hemma på soffan och lata sig, eller de som ofrivilligt hamnat i denna situation, och egentligen vill få jobb, men inte kan? Det är väl ändå den senare som är majoritet. Och det som händer nu är att häxjakten på soffpotatisarna har lett till att de som är sjuka och inte kan jobba, och de som är arbetslösa och inte får något jobb, knappt har råd till mat för månaden. Klart att ingen har rätt att leva på någon annan, men som någon skrev i en kommentar till blondinbellas inlägg: de finns faktist de som inte har något annat val än att leva på någon annan, som är tvungna att göra det ofrivilligt. Och vad är det för liv egentligen? Att tvingas leva på sin man/hustru, sin sambo eller sina föräldrar ? Bara för att bidraget inte räcker till hyra och mat. Visst är det en morot att söka arbete när man har vetskapen om att det blir bättre ställt då, men det har det varit hela tiden? Det är aldrig kul att leva på bidrag, men jag tror att man är tvungen att leva på bidrag själv för att förstå det. Istället för att hjälpa de som ligger på marken så bedrivs det häxjakt och det sparkas på de som redan ligger. Jag föreslår att Blondinbella själv lever en månad på den "lön" som en bidragstagare får, så får vi se hur det känns. Ungefär som fattigbloggen.




Min slutgiltiga åsikt är att de som inte kommer från en familj som har det dåligt ställt, har lätt för att kasta ur sig en massa som kanske inte alls stämmer med verkligheten. Det är svårt att sätta sig in i hur det är när man inte alls har upplevt det, och det är väldigt frustrerande för oss som verkligen vet hur det är.

Inte kul!

  2009-05-10 | 17:01:44
Inte kul att försöka blogga när man knappt kommer in på sidan ;s.

Jag är för övrigt väldigt sugen på att rita! Synd bara att pojken inte har skisspennor, och inte hittar jag vanliga pennor och papper heller. Suck!

..

  2009-05-10 | 16:37:21
Men tjenare!
Har haft lite problem med att logga in idag, flera som haft det?

I alla fall, idag så klev jag upp typ 10, skönt att sova lite. Har nyss ätit lunch som pojken min gjorde, det blev jättegott! Nu sitter jag och läser bloggar samt funderar på vad jag ska skriva här i bloggen. Jäkla bloggtorka!



Hej!

  2009-05-10 | 00:33:50
Hej alla!
Idag har jag varit i fors i princip hela dagen, och hälsat på Therese. Hon skulle låna en mobil som jag inte använder :)

Så nu har jag kärat ner mig TOTALT i hennes lilla Tindra, så sjukt söt! Behöver jag nämna att jag älskar barn? :) Det kommer nog dröja ett par år till iaf tills det blir min tur, men man kan ju iaf drömma och längta lite, för visst vore det väl underbart att ha ett litet knyte att älska? Haha. Riktigt trevlig dag var det iallafall, tack för det! <3

Sedan så fick jag skjuts hem av dem, för John skulle ut och leta älg, haha! Och då tvingade jag bort min pojke från datorn för att se på film med mig. Men somnade efter halva filmen, så då stängde han av, och vi hamnade vid varsin dator. Nu ska jag dock gå och lägga mig, är jättetrött!



Nej men tjeeena!

  2009-05-07 | 11:33:20
God dag allihopa!
Idag så sken solen i mina ögon när jag vaknade, vilket resulterade i att jag tog på mig en lång t-shirt och leggins samt mina sandaletter i gladiatorstil. Dock så ser det ut som att det är rätt molnigt ute nu, ska gå ut och kolla strax.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva om, men ni får väl säga till ;) Jag ska fundera under dagen så återkommer jag ikväll. låter det bra?

The sun is shining

  2009-05-06 | 15:32:01
Nu har jag slutat. Sitter och väntar på bussen, trååååkigt. Men jag har frotfarande bloggtorka :(

Kommentera och skriv vad jag ska skriva om, så kommer jag att uppdatera oftare ;)


Puuuss!

Morron"

  2009-05-06 | 11:02:36
God förmiddag! Jag trodde att det skulle bli jättevarmt här med tanke på hur starkt solen lyste när jag vaknade i morse! Men nejdå, det är ändå kallt ute, tillräckligt för att frysa utan jacka. Synd.

Har lunch nu, till halv ett då jag har idrott. Nästan hela klassen är i verket idag och hjälper till med en konferens, så vi är rätt några idag. Ganska skönt faktist, även om det är tyst.

Ska gå och äta lunch med en till Emelie nu, vi hörs senare! ;)

NYRENOVERAT

  2009-05-05 | 20:18:07
Ja, nu kom det en ny och fräsch bloggdesign.

Har jobbat med den hela kvällen, därför jag inte skrivit något, och nu ska det bli teve.
Vad tycker ni? Duger den?

Jag hör av mig senare/imorgon. Kramar!

Måndag

  2009-05-04 | 12:32:16
Tjena!
Pigga och alerta? Inte jag iallafall, haha! Det är ju skola och jag känner verkligen att jag inte orkar gå. Men här sitter jag, ändå. Har bara naturkunskap och keramik kvar, och sedan så ska jag klippa mig :) chrille ska också klippa sig, hihi!

Jag har lite bloggtorka just nu, men jag återkommer imorgon! Ha det skönt i regnet idag ;)

Orkar inte

  2009-05-03 | 21:07:21
Nej, jag orkar varken pilla på designen eller lägga upp heminredningsprylar (i form av bilder såklart) just nu. Istället så tänker jag lägga mig i sängen och kolla på teve, och det är ju skola i morgon. Jag hör av mig då! Kramar

Renovering?

  2009-05-03 | 20:15:54
Vill göra om bloggen (igen), haha så jag ska fila på en ny design :) Men snart kommer jag att lägga upp lite bilder på sådant som jag vill ha! Är i inredningsfasen igen, kollar på prylar på b.l.a IKEA. Men återkommer om en stund ;)

RSS 2.0