2011-11-30 | 22:02:53

Världens mysigaste ❤. Siggan har förresten fått ett nytt smeknamn! "Ugglan", haha. Hon är så söt när hon gör sina pupiller sådär stora. Puppy-eyes när hon vill få sin vilja igenom.

 


Onsdag.

  2011-11-30 | 14:47:19
Chrille är iväg på en dagskryssning med jobbet så dagen spenderas i min ensamhet! (Sitter och hoppas på att han har gott godis med sig hem från tax-freen, hehe!) Just nu sitter jag och äter galiamelon och dricker varm choklad, men snart ska jag ta tag i kartonpackningen! Inte så mycket kvar nu, kläder och köksprylar som ska packas ner.
.
Saknar en hel drös med vänner just nu, helst skulle jag vilja träffa alla nu på en gång! Men jag skänker er kramar i mina tankar så får ni som vill ta åt er. :)
.
Och något som gör mig galen är att jag är sjukt sugen på banana-skids och hockeypulver, gud jag skulle kunna dö för att ha det i min ägo just nu! Det är så kallt ute dock så jag vet inte om jag har någon vidare lust att pallra mig iväg ner på stan och införskaffa, så jag får slå bort mina tankar för stunden. ;)

Hey ho.

  2011-11-29 | 13:04:51

Här sitter jag med en ansiktsmask! Ibland är det så skönt att skämma bort sig lite.

När Chrille har vaknat ska vi iväg på lägenhetsvisning! Jag hoppas att den är fin! :) Sen ska vi eventuellt till Rudö och hälsa på mamma, samt gratta min lillebror som imorgon blir 11 år! Helt sjukt vad tiden går fort. Känns inte som att det var så längesedan man själv var i den åldern, och nu är man vuxen, med allt vad det innebär.

 


Packa pappas kappsäck.

  2011-11-28 | 21:43:20
Packa lådor och packa lådor. Det är mycket roligare att flytta in till ett nytt ställe än att flytta ut ur något. Mycket roligare att packa upp lådor än packa. Men det är ett ont måste! Tur att vi inte har så mycket grejor i den här lägenheten, det är mest möbler faktiskt. :)
-
Imorgon är det tänkt att jag och mamsen ska åka till Uppsala för en shopping/hälsa på syster-tur. Men mammas rygg är inte alls bra och det visar sig imorgon hur pass pigg hon är på att åka, det beror helt på hur ont hon har. Älskade  mamma. ♥ Tänk om de bara kunde hitta ett botemedel snart, så hon och alla de andra som är drabbade slipper denna ständiga värk!

Though absent you are always near. Still loved, still missed and very dear.

  2011-11-28 | 13:03:02
Hur kan det fortfarande göra så sjukt ont? Att det helt plötsligt bara sköljer över en och man får svårt att andas, tårar rinner och man vet inte riktigt vart man ska vägen.



Jag saknar dig. Jag saknar dig. Jag saknar dig. Jag saknar dig.

Första Advent.

  2011-11-27 | 12:51:56

.

  2011-11-25 | 13:08:58
Packa kartonger är vad som står på schemat idag. Vi ska även skjutsa mamma, Hampus och Bell till Salbohed för de ska fira Marie som fyller. Blir lite julmat där och sen hem igen. Mysfredag!

I don't want to, want to hide. It's our world, it's our life.

  2011-11-23 | 22:56:42
På tal om filmer så satt jag precis och lyssnade på den här låten:
från filmen Jag saknar dig. Jag blir ofta väldigt känslosam när jag ser filmer som är sorgliga, inte så att jag gråter, men jag kan liksom känna mig vemodig och ledsen, känna en vilja att gråta. Första gången jag såg den här så grät jag dock. Det är den mest känslosamma film jag sett, den är så stark och den går rakt in i hjärtat och slår omkull en. Jag tyckte att den var så bra så jag kollade på den igen dagen efter, och jag skulle väldigt gärna vilja läsa boken också.
.
Om ni inte har sett den så rekommenderar jag att kolla på den, för det är den verkligen värd!

It was a choice between who I should be, and who I am.

  2011-11-23 | 22:02:15
Har setat och kikat igenom de tre första Twilight filmerna idag. Jag har inte riktigt fastnat för dem förut, men sett de och tyckt att de varit okej. Nu när jag har läst igenom böckerna så tänkte jag att jag skulle kika på dem igen, och känslan var något helt annat denna gång. Pluspoäng i massor! Är lite trött men ska nog slå på en till film och mysa ner mig i soffan igen, men vet inte riktigt vilken film jag ska se på nu, hehe. Det visar sig!
Imorgon ska hela dagen gå åt till att plocka saker och lägga i kartonger, flytten påbörjas! Vi ska även på lägenhetsvisning, det ska bli intressant. :)

Himlen kom ner, vad som än sker. Det finns alltid någon här hos mig.

  2011-11-22 | 12:24:55
Jaha, då är kontrakt skrivet och Chrilles lägenhet såld. Känns riktigt skönt, nu kan vi på riktigt börja intressera oss för något nytt! I veckan ska vi börja packa flyttlådor, så det är snabba puckar!
.
Ikväll blir det middag på kinarestaurangen, vi ska fira vår förlovningsdag, lite sådär i efterskott. Myspys!
.
Fast nu är det soffläge och glögg med lite julmusik som gäller, första advent på söndag!

Bio

  2011-11-18 | 19:59:55
Dags att göra sig lite respektabel, snart blir det bio med vänner! :)

Is that alright with you?

  2011-11-17 | 19:52:57
Sitter i soffan och dricker lite glögg, lyssnar på mysmusik och bara är. Känner mig så tillfreds med allting idag, allt känns så som det ska göra. Underbara dag!
.
Den här låten tycker jag är väldigt fin!

Pyssel

  2011-11-16 | 22:09:30

Jag är en riktig pysselmänniska! Allt som har med pyssel att göra älskar jag! Idag har jag börjat brodera och sen har jag börjat med julkort! :)


Dagens middag

  2011-11-16 | 17:44:09

Då pojken jobbar så fick jag laga mat åt mig själv idag. Inte det lättaste att komma på vad man ska äta, som man dessutom inte mår dåligt av! Efter lite funderare så blev det snabbmat: laxfilé i stekpanna med lite wokgrönsaker och grädde. Ser kanske inte så himla gott ut men det smakade gott och tog typ 5-10 min att göra! Perfekt. :)


Tystnad, tunnel avfart.

  2011-11-16 | 16:41:24
Usch, drömde en "mardröm" imorse. Den var helt knäpp, och jag mådde jättedåligt när jag vaknade, kröp så nära pojken jag kunde och försökte somna om. Nu när jag tänker på den så är den bara helt sjuk och komisk haha. Brukar ofta vara så, i alla fall för mig när jag drömmer hemska drömmar! Är det så för er med?
.
Har precis kommit hem från stan. Var tvungen att gå till apoteket och hämta pencillin, så nu ska jag käka det i 15 dagar. Såklart har jag fått världens största piller också, hatar att svälja piller. (Okej, jag överdrev lite, de är inte så stora, men stora nog för att vara jobbiga).
.
Passade även på att gå in på garnaffären och köpte med mig två materialsatser med korsstygn, två små. De var så söta så! Letade även efter en sats med sånt där "paint-by-numbers", men hittade ingen. Får beställa från nätet ser det ut som!

Tjatmoster.

  2011-11-14 | 20:17:38
Det känns som att jag mår dåligt i varenda inlägg jag skriver nu för tiden, tråkigt att läsa kanske haha. Men jag skriver ju iallafall! Man får se det positivt ;).
.
Ja, jag mår dåligt idag med. Huvudvärk från helvetet besöker mig och illamående på det, och är lite tveksam till hur bra det är att jag äter ipren, så därför har jag inte tagit något än utan försökt dricka vatten och sovit. Har legat hela dagen och sovit/vilat, men huvudvärken är kvar. Bara jag kan somna under natten så.
.
Nej, nog klagat för idag! Kryper tillbaka ner under täcket och vilar upp mig.

Snowflakes in your eyes.

  2011-11-12 | 11:59:58

Men åh, tydligen snöade det inatt och jag missade det. Syns inte ute iallafall :( . Längtar ordentligt nu, så det kan lysa upp och göra det vackert ute!

Myskvällen igår var gosig, idag ska vi vara hundvakt hos mamma! Men först, en kopp glögg och en tunnbrödmacka!


My love.

  2011-11-11 | 21:01:37
Sitter och kikar lite på Idol, ikväll tycker jag att Amanda Fondell hittills har sopat banan med de andra, alltså vilken tjej! Haha. Ska snart diska lite och sedan plocka fram lite gott tills min pojke kommer hem. Tänkte överraska med lite färskost, kex, mackor och sånt där plock. Efteråt lite godis och glögg. Fredagsmys ♥

Frukost

  2011-11-10 | 12:18:58

Idag unnade jag mig en riktig lyxfrukost! Yoghurt med flingor, tekaka med skinka, tropisk juice och varm choklad! Mums!!


Buääh

  2011-11-09 | 21:47:56
Usch, har inte känt mig kry idag, helt matt och slö i kroppen, illamående och huvudvärk! Ska bli skönt att krypa ner och sova, bredvid mitt ♥.

Att trotsa sina rädslor.

  2011-11-09 | 18:12:50
Jag är en tjej som är rätt töntig egentligen. Anledningen till det är att jag är rädd för så himla mycket! För att nämna lite så insekter (mest spindlar), djupt vatten, mörker, trånga utrymmen, hissar, höjder, ja osv. Listan blir väldigt lång! Trots det så försöker jag att inte låta det påverka min vardag, utan jag lever på som vanligt och trotsar dessa rädslor när jag stöter på dem. Rädd för saker är ju alla.
.
Dock så finns det ju något som heter fobi också. Det är väldigt lätt att slänga ur sig att man har fobier för saker och ting, fast man bara är rädd för dem. En fobi är det när det påverkar ens vardagliga liv, när man är så rädd för saken att man undviker alla situationer som kan få en att utsättas för sin rädsla. Ett exempel är om man har en tandläkarfobi, så undviker man att gå till tandläkaren i största möjliga mån, man får ångest och ibland även panikattacker vid själva tanken av det. Jag har läst om folk som har varit så rädd för tandläkaren så de har inte gått till en tandläkare på flera, flera år!
.
Därför så klassar jag en av mina rädslor för fobi. Det är min spruträdsla. Jag är så sjukt rädd för att ta sprutor så jag undivker till varje pris att hamna i en sådan situation. Innan igår så var senast jag tog ett blodprov i armen när jag var 11 år, bara för att jag är så rädd. Jag har slussats fram och tillbaka mellan vårdcentralen och lasarettet för att de inte kunde få mig att ta blodprov, oftast tappade jag kontrollen på grund av extrem ångest, började gråta hysteriskt och drog antingen åt mig armarna eller flaxade omkring med dem för att ingen skulle få tag på dem.
.
De flesta gångerna har jag tillslut inte behövt tagit spruta utan andra metoder har tillämpats. En gång fick jag göra pricktest då det var en utredning om anledningen till min astma. En annan gång så stack de mig i fingrarna istället, 4 fingrar fick stickas i för att få den andel blod de behövde. Konstigt nog så bryr jag mig inte alls om att de sticker mig i fingrarna, de kan gärna sticka mig i alla fingrar, bara jag slipper i armen. Det är inte själva nålen jag är rädd för, inte små nålar iallafall, för jag kan även tatuera mig. Det är snarare tanken på stora, långa nålar som ska in i mina vener och suga ut massa blod eller spruta in massa grejs. Samt smärtan.
.
En person som lider av en fobi vet oftast att rädslan är starkt överdriven, att det inte är farligt. Det hjälps inte, kroppen, hjärnan har inställt sig på att det är farligt och reagerar därefter. Jag vet att det inte är farligt att ta blodprov, att det är ett "ont måste", ibland livsnödvändigt för att få reda på om det är något fel. Jag vill kunna gå till doktorn rakryggad och ta prov utan problem, men det går inte, jag får ångest av bara tanken. Det jobbigaste är att inte bli tagen på allvar, kommentarer som "men det är ju inte så farligt", och "det är en bagatell, bara gå dit med inställningen att göra det så kommer det att gå bra" kan såra en väldigt mycket. Man blir iallafall frustrerad, för jag vet ju att det inte är farligt! Och jag går varje gång när jag ska till doktorn med inställningen om att nu ska jag ta blodprov och intalar mig att det inte är farligt, att jag klarar det. Väl där så tappar jag kontrollen.
.
Igår dock, så skulle jag till doktorn, och jag visste att jag skulle ta blodprov, det var därför jag skulle dit. Jag var såklart livrädd, mådde verkligen dåligt innan och allt sånt där. Hade med mig Chrille som moraliskt stöd och som kunde peppa mig till att ta det där. Läkaren jag hade var verkligen guld värd. Hon tog mig på allvar, var lugn och saklig, lät det ta sin tid med emla och sådant. Hon lade mig ner på en säng och chrille fick hålla mig i handen, jag var alldeles kallsvettig, darrade och grät, så blir jag.
.
Hon pratade på om allt utan den där sprutan och helt plötsligt sade hon att den var inne. Vilken överraskning det blev för mig! Jag drog inte åt mig armen eller något, jag var fortfarande rädd, men efteråt kände jag mig så lättad. Även efteråt så blev jag tagen på allvar, hon berättade för mig hur duktig jag var, jag fick en näsduk att torka tårarna med och jag blev inte alls förlöjligad, vilket har skett tidigare. En viktig milstolpe för mig, som efter nästan 10 år lyckats trotsa min rädsla och genomföra det som varit otänkbart för mig så länge. Vem vet, om ett par år är jag kanske fri från det värsta av min rädsla? Förhoppningsvis utan att behöva gå på terapi för att bli av med den.
.
Min tanke med det här inlägget är nog egentligen bara att få ventilera mig lite, men även få er att tänka till lite extra. Rädd kan man vara för mycket, men en person med en fobi är överdrivet rädd och vet oftast om det själv, vilket kan göra det extra jobbigt när man får höra att det inte är så farligt och att det bara är att bita ihop. Jag hoppas att de med fobier vågar prata om det och även vågar be om hjälp, när det blir allt för påfrestande med rädslan. Blir jag inte av med detta kommer jag självklart att be om professionell hjälp.
.
Här kan ni läsa lite mer om fobier, och vill ni veta mer så googla, det finns mycket bra sidor med information!
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Specifik-fobi/
-
-

Beauty nails

  2011-11-08 | 12:28:47

Igår så gjorde jag gelenaglar för första gången på mig själv! Man blir väl bättre
med tiden men jag är ganska nöjd ändå med mitt första resultat. Jag brukar ha svårt för att få nagellack fint så haha! ;)

Nu ska jag slänga mig i duschen, ska iväg om en stund och jag är väldigt rädd och nervös.


Skinny Love

  2011-11-06 | 11:44:49
Är nyduschad och ska precis till att föna det lite snabbt och sen platta det och sminka mig. Snabba puckar här! Ska snart iväg och äta på Kingen med Chrille och hans mamma, bror och amanda. :) Mycket trevligt!!
Btw: Ja, det är glögg ni ser bakom mig, mums!

Sneaky eyes.

  2011-11-04 | 21:38:34
Jag måste verkligen börja bli bättre på att använda mina glasögon när jag sitter vid datorn/läser etc. Men ibland är bara tanken på det jobbigt haha. Jag gillar glasögon, men det skulle vara sjukt skönt att ha linser att kunna välja när andan faller på. Helst med någon fin färg också, alltid kul att ändra ögonfärg ibland! ;) Frågan är bara vilken färg man skulle ha då, jag skulle gilla brunt, men karln grimaserar illa så fort jag nämner det, hehe.

Tip tap.

  2011-11-04 | 15:01:43
Hej hopp. Inte mycket har hänt sedan sist, rummet är uppsagt och adressen ändrad. Ett par saker ur världen! Chrille har ledigt i fem dagar vilket är grymt skönt. Att få ha honom hemma och hitta på massa roliga saker eller bara ta det lugnt. Det är härligt det. :)
.
Nu börjar jag att längta efter snö! Hösten är fin, men bara en stund haha. Nu vill jag vakna upp på morgonen, kolla ut genom fönstret och se stora snöflingor som sakta virvlar ner och lägger sig som ett fint täcke på marken, lyser upp det allt mer påfallande mörkret. Sedan börjar det ju närma sig första advent, eller ja det är ju ett par veckor kvar. Men jag älskar den där speciella känslan som infinner sig när man lyssnar på julmusik och bakar pepparkakor, byter till julgardiner och tar fram alla juldekorationer. Det är något speciellt.

RSS 2.0