NÄÄÄHJE

  2010-03-31 | 20:19:15
Åhnej, jag har blivit hackad i mitt hus! :o (eller lägenhet).. ELIN är här och terroriserar mig :'< JO hon gör det! Helt sjukt! Hon skriver i sin blogg att vi ska leva på kärlek och vin ikväll.. och jag bah: HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!
Alltså, är det någon som har något råd om hur man får bort en parasit som henne? Nu ska hon få bebis också... ajajaj...
Björnbob bakom mig skakar på huvudet..
CHRILLE är skit-högljudd! Han skriker och vrålar, dunkar huvudet i skrivbordet och har sönder sin datastol! Jag blir rädd och kissnödig :'< Nu gråter jag också. Elin fnissar skadeglatt och EVIL. Jag ska nog låsa in mig på toan nu...

Stockholm.

  2010-03-28 | 22:06:46
Hej allihopa! Nu är jag hemma efter en rolig dag, men som har slitit på mig rejält. Att åka iväg sådär när man är så gott som sjuk är kanske inte det smartaste, men jag trodde ändå att det skulle gå eftersom det ändå inte skulle bli så hektiskt osv. Och det var ganska lugnt, men jag är helt slut och kroppen protesterar. Ska alldeles strax gå och lägga mig.
Musikalen Hairspray var enormt bra, helt suverän! Alla var helt otroliga, och gud vad Rolf Lassgård var snygg som tant, haha! ;) Det var ju deras sista föreställning, så de grät nästan genom hela sista scenen, det måste ha varit jobbigt när de spelat den musikalen så himla länge tillsammans.. sedan september! De fick stående ovationer på slutet och jag var hänförd. Har aldrig sett den förut, inte filmen heller så jag blev positivt överraskad må jag säga!

Innan vi skulle på musikalen så fick vi lite fritid, vilken jag och Elin spenderade nästan all tid på HM på, haha. Var jättenära på att köpa en jeansjacka men ångrade mig och hängde tillbaka den. Tror dock att jag ska springa in på lovet och se om de har den i Avesta, för jag ångrar att jag inte köpte den ;). Den sista lilla tiden sprang vi in och skulle kolla på balskor till mig, och vi gick in på din sko. Direkt när jag kom in såg jag ett bord med ett erbjudande; klackskor för 99 kr! Grabbade åt mig en i min storlek och satte på den, så skön! Så de följde med mig hem (A). När jag kom hem så mätte jag klacken, 11 cm! OMG, har aldrig haft så höga skor förut, men har ju bestämt mig för att börja gå i högre klackar så jag blev bara gladare, hihi! Här kommer en bild på dem, men det är dåliga mobilbilder då jag inte orkar ta fram min systemkamera. Får bli en annan dag.
De ska vara guldiga, vilket kanske inte syns. Fast jag tycker att de är i bronsaktig färg.
bilderna gör de verkligen inte rättvisa! Ska se om jag orkar lägga upp bättre bilder en annan gång, eller så får ni se mig live i vår, eller kanske på studentkryssningen? ;)
Godnatt!

Hairspray!

  2010-03-28 | 09:23:06
Snörvlar som fan! Men nu packar jag handväskan full med nässpray, huvudvärkstabletter, näsdukar och halstabletter, och sedan far jag mot stockholm med min kör för att kolla på musikalen Hairspray!

Fel på blogg.se

  2010-03-25 | 13:00:31
I förra inlägget har jag försökt att dela in texten i stycken. Det funkar dock inte, så ni får stå ut att läsa den långa dryga texten i ett stycke tills jag lyckats fixa det.

This is the world we live in.

  2010-03-25 | 12:58:09
Här sitter jag hemma, sjuk. Skulle egentligen ha varit på UF-mässa idag i Falun, men såklart blir man sjuk istället. Kul! Man känner sig lite rastlös, haha.

Men, för att roa mig så har jag precis kollat på gårdagens Uppdrag granskning på SVT play. Läste om det på aftonbladet igår kväll men då var jag så matt så att jag orkade inte kolla på det då. Nu har jag gjort det och jag kan inte säga annat än att jag är illamående. Helt sjukt hur man kan bete sig ibland. Det gör mig så ledsen!
Här kan ni själva kolla på avsnittet och bilda er en egen uppfattning:
http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22
Reportaget handlar om en tjej, Linnea som bodde i Bjästa, Örnsköldsvik. Hon blev förra året våldtagen på en toalett på sin skola, av en äldre kille, som de kallar "Oskar" (Namnet är fingerat). Hon blev tvingad till oralsex. Efteråt mår hon dåligt och anförtror sig till två av hennes kompisar, vartefter massor av rykten sprids. Ingen tror på henne och historien blir bara värre och värre. Det pratas om helt sjuka saker som folk säger att "hon har sagt att hon blivit utsatt för", som att han dunkade hennes huvud i handfatet och att hon skulle ha spruckit och behövts sys. Det värsta med historien är att ingen vet säkert om hon har sagt det på riktigt, de har inte hört berättelserna från Linnea själv utan från "bekantas bekanta", och "en kompis hörde det från någon". Hon själv står fast vid samma historia som hon berättat hela tiden, att han satte sig gränsle över henne och höll fast hennes armar varpå han tvingade henne till oralsex. Inget annat. Denna historia är även den som "Oskar" berättar när han erkänner brottet.
Även fast "Oskar" blir dömd och att han erkänner att han våldtagit Linnea, så är det ingen som tar hennes parti. Fortfarande så ställer sig alla, vuxna och ungdomar på hans sida. Säger att han är en trevlig kille, snygg, artig och populär. Han "behöver inte göra något sådant".
Grupper på facebook har startats, det fanns en grupp som nu är borttagen som det bedrevs häxjakt på den stackars flickan. Grova kommentarer om hur hon ska straffas eftersom hon är en hora och att hon är lösaktig, vill tjäna pengar osv, florerade i gruppen.
På skolavslutningen kom inte Linnea. Hon orkade inte. Däremot dök "Oskar" upp, med ett stort fång blommor som han delade ut till sina klasskamrater och sina lärare. Prästen tycker att det är en fin manifestation. När reportrarna berättar att "Oskar" senare på kvällen våldtar ytterligare en flicka så reagerar prästen med att säga "Stackars kille... Det måste vara jobbigt för honom." Efter en paus säger han "Ja, för tjejen också." (Kan inte skriva ordagrant vad han sa, men det var ungefär så. Ni kan kolla själva!) Prästen har inte alls reflekterat över hur Linnea skulle ha mått om hon hade varit där när "Oskar" kom. Det var som att han inte alls brydde sig om henne, enligt min uppfattning.
Jag vill inte att det ska skrivas elaka kommentarer om "Oskar" nu, för det är bara att vända på kakan och göra precis samma sak fast mot honom. Det jag vill, är att man ska reagera på hur sjukt vårt samhälle är. Hur man kan stöta bort ett brottsoffer så grovt som det gjort i denna lilla by, en liten flicka på 14 år som blir grovt kränkt, av sina bästa kompisar, av alla vuxna, av skolan som "är neutrala" och av alla okända personer på internet som skriver så mycket skit om henne. "Oskar" är dömd för sina brott, det finns stark bevisning mot honom + att han har erkänt, men ändå så struntar man i den lilla flickan och väljer att hylla gärningsmannen. Jag förstår inte hur man kan göra något sådant. Att vända sin bästa kompis ryggen till när hon verkligen behöver famnen och vänskapen som mest. Att de vuxna väljer att smutskasta henne. Detta är Sveriges hederskultur. Vi pratar om hur sjukt det är i hederskultursländerna, där kvinnor inte är värda ett skit och blir stenade till döds och det är allt möjligt som görs mot de stackars kvinnorna. Är vi mycket bättre själva? Detta visar ju motsatsen, enligt min mening. I vissa andra länder stenar man kvinnor till döds när de har blivit våldtagna, och vi är inte mycket bättre själva. Här fryser ett helt samhälle ut en flicka för att pojken är för stilig och snäll för att vara en våldtäktsman. Här ger vi inte flickan något stöd alls utan sprider rykten och bedriver häxjakt. Skriver på Facebook och allt vad det är att hon ska straffas, att hon ska mördas eller bli våldtagen, hårt, för att få känna hur det känns. Även efter att han erkänt!
Jag vet att jag tjatar om det, men han har faktiskt erkänt, och det bara efter två eller tre förhör. Han berättade exakt samma historia som flickan. Den andra våldtäkten nekade han, men då fans det DNA-bevisning som var så stark att han dömdes ändå. Jag kan nästan förstå att han nekade till det andra brottet, jag menar, samhället hade tydligt visat att "Du har erkänt, du är dömd, men du han ju ändå inte gjort det. Du kan ju inte vara en våldtäktsman!" Samhället ger signaler om att det är okej. Om man ger blommor till sina skolkamrater och lärare på en avslutning så är man så trevlig, då har man nog inte gjort det! Det är ju så dyrt med blommor. Så stod det i ett kommentarsfält på Youtube, där man lagt upp en film på när han ger blommor.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, jag är så sjukt upprörd hur det får gå till i dagens samhälle. Mina sista ord blir att vi ska inte ha så lätt för att döma. Vi dömer ut länder där man stenar kvinnor till döds efter en våldtäkt, men vi är inte bättre själva. Vi använder inte stenar för att stena, vi använder rykten, glåpord och mobbning. Både ungdomar och vuxna. Det är dags att någon reagerar. Sätter ner foten och säger att "det är är inte okej", såhär får det inte gå till! Vuxna ska vara ett föredöme för ungdomar, som är samhällets framtid, men det här är inte ett okej beteende. Det här är bara sjukt!

Sicko

  2010-03-24 | 16:57:46
Ja, nu har jag blivit sjuk också, feber, jo jag tackar fan för det.. Det är bara: Bai bai UF-mässan imorgon! :'(

Hata

  2010-03-23 | 11:56:09
Jag hatar skolans datorer! Nu ska jag gå hem och bädda ner mig, mår inte bra alls :(

Look of today

  2010-03-23 | 08:18:54
Suddig.. osminkad, trött med sjuk-symptom, frescht!

Lördags

  2010-03-22 | 19:58:44
Förresten, i lördags så hade jag fullt upp hela dagen! Först kom Micke hem till mig en sväng, och vi spelade gitarr och sjöng, det var kul! Sedan kom Bästa Elin och ville se hur jag bodde, vi bor ju nära varandra igen, så himla härligt! Så drack vi kaffe i massor och snackade en massa skit! Så himla trevligt, nu kommer jag vilja he hem henne varje dag, tihi! När hon hade gått så ställde jag mig och lagade mat eftersom chrille skulle komma hem från jobbet :) Vi åt och efter det så gjorde jag mig i ordning för att gå på fest med mina pumor! Kvällen blev väldigt lyckad, iallafall till en början, haha! Linn och Jennifer, säger inget mer än så, men fyfaan! ;) Krogdn var dock tråkig..
Nu ligger jag och ska till att kolla på första avsnittet av Arn, har sett filmerna, men det ska bli kul att se den som en serie med borttagna scener! Om ca 2½ timme så kommer min pojke hem också, trevligt :) <3

:(

  2010-03-22 | 11:51:28
Håller på att bli sjuk! :(

Lägenheten

  2010-03-19 | 08:13:01
Godmorgon sunshines! Här sitter jag i ottan fast jag har sovmorgon.. tänkte göra lite skoluppgifter som jag inte orkat ta tag i så jag blir klar med dem. Och nu tänkte jag lägga upp lite bilder på min och Chrilles lägenhet! Speciellt tillägnat dig, Mårten ;)
Sovrum, bild 1
Sovrum, bild 2
Kök, bild 1
Kök bild, 2 (matplatsdelen)
Vardagsrum
Så ser det alltså ut där jag bor, fint va? :)

Greetings from space

  2010-03-18 | 21:06:13
Helluu! Har varit lite inaktiv den senaste veckan eftersom vi har fått vänta på det här jävla internet! Det skulle ha funkat redan i fredags, men det gjorde det inte och vi ringde till Comhem flera gånger hela helgen och de sa bara att vi skulle vänta en dag.. så i måndags var vi till expert så de fick ringa, och då fick vi svaret att gå hem igen och kolla och sedan ringa, och då när vi ringde, då såg de plötsligt att något var fel! Så idag kom en tekniker och berättade att det var ett fel som hade med vår stad att göra, och att det var comhems fel eftersom de inte skickat med en viss drivrutin till modemet.. helt sjukt så de håller på! Men nu funkar det iallafall och jag ska knäppa lite kort på lägenheten ikväll eller imorgon och lägga ut här på bloggen så ni får se hur fint jag bor! :)

SÅ JÄVLA KUL!

  2010-03-10 | 09:42:07
AAAAAAH! Jag och min pojkvän har fått en lägenhet! :D Vi ska skriva på kontrakt idag (Y) Ska lägga upp bilder på den så fort vi får tillgång till den, vilket inte blir om så länge tror jag :D
ÄR SÅ JÄVLA GLAD JUST NU!!!

I'm waiting, for the world to fall .

  2010-03-09 | 09:23:13
Åh, väntan på ett svar är nog det jobbigaste som finns! Vill ha ett svar nu, oavsett om svaret gör mig glad eller besviken. Snälla, ring!

Jag är så lyycklig!

  2010-03-08 | 20:08:11
Åh, idag var det en kort dag i skolan, skönt som bara den! Slutade strax före ett, helt perfekt då vi skulle till gamla byn klockan ett och hämta nycklar till lägenheterna vi skulle kolla på. Den första vi kollade på blev jag kär i, liten, mysig och helt underbar! Ljus och fin med mycket fönster och stor balkong. Fräscht kök också! Gorgeous. Sedan var vi till den andra, som inte var lika fin, så vi tackade ja till den första och får reda på redan imorgon under dagen om vi får den eller inte. Är så spänd just nu, vill bara veta!
Skulle vara så kul att få den, eftersom både jag och min pojkvän och mammor + min plastpappa gillade den. Många garderober!! Hehe men jag hör av mig imorgon eftermiddag igen, glad eller besviken, vi får se! Hoppas på det första! Nu ska jag äta god mat och kolla på film.

Sportlovet = slut!

  2010-03-07 | 19:40:49
Jaha, nu var det här sportlovet slut! Gud vad fort allting går.. Har haft en bra sportlovsvecka, även om den inte blev som jag och min pojke tänkt oss, han skottade ju snö varje dag och i fredags fick han jobb på stora enso så han har tillbringat varje helgnatt där. Men nästa vecka är han ledig hela veckan, så då ska vi träffas ;) Ska ju även kolla på lägenheter, blir myyyys!
Jag har nästan inte gjort någonting, vilket har varit otroligt skönt! Bara tagit det lugnt, och två dagar umgicks jag med min underbaring Jennifer och hade det hur bra som helst!
Idag kommer min plastpappa hem från polen också, han jobbar där med att stabilisera vägarbeten och är borta två veckor och sedan hemma en, och så fortsätter det så. Det är lite jobbigt, man hinner inte träffa honom så mycket, dock ska han bara vara där tills maj, och sedan ska han förmodligen vara i Sverige och jobba igen. Lite lyckat är det ju att han och Chrille är lediga samma vecka, de gillar att umgås så då hinner ju de träffa varandra!
Nu ska jag värma lite oboy och kolla vidare på Kalla Fakta om jag inte tröttnar och byter till barnprogram..

Nostalgi

  2010-03-06 | 11:29:06
Vem har inte lyssnat på smurfarna när de var små? Nostalgi <3


Citylife

  2010-03-05 | 17:42:11
Har haft ett trevligt sportlov ändå! Igår var jag hos min plutt och vi var ute och gick, bakade apgoda muffins och kollade på Björnbröder. Mys! Idag var vi igen, först var vi på stan och åt lunch och shoppade lite, och sedan åkte vi hem till oss själva. Efter en stund kom hon dock igen och jag visade min dräkt. Sedan kollade vi på Ice age 3 och nu har hon precis åkt. Myspennifer<3
Min babe har fått jobb! Eller det är ett vikariat med jättekul att han äntligen får något att göra + en inkomst. Nu kollar vi lägenheter, busigt va? ;)

Barnsligt

  2010-03-04 | 08:32:37
Ah.. inget går upp emot en härligt varm kopp choklad och en rostad skogaholmslimpa med messmör på! MUMS!

Ska fixa mig lite snart, och sedan hoppar jag på bussen och far till min älskade lilla vän Jennifer. Hörs!

Paket?!

  2010-03-03 | 18:57:36
Hej! Nu har jag kommit hem från stan, vi åkte in mamma jag och Hampus för att bowla med moster, William och Victor. Det var roligt, men jag är fullkomligt kass på att bowla! Kul var det i alla fall, och det är ju det som är viktigast, eller hur? ;)

Fick ett sms tidigare idag om att jag hade ett paket att hämta ut i stan också, så det passade vi på att göra på hemvägen. Alltid roligt med paket!

Mitt paket från Buzzador
Har ett uppdrag att testa en ny duschtvål, och sedan berätta för mina vänner vad jag tycker om den och dela ut prover. Tänkte ta med mig en till söt-jennifer redan imorgon så att hon får testa. Gott luktade den, så jag hoppas att det funkar bra och att den ger en skönare hud som den säger! Bloggar mer om detta när jag testat den i ett par dagar.
Nu sitter vi och kollar på Ozzy och Drix på cartoon network, haha roligt program det där. Kollade jag mycket på när jag var mindre! ;) Snart ska vi sätta igång filmen G-force, hoppas den är bra.

Isracing

  2010-03-02 | 22:18:16
God kväll! Här sitter jag under täcket med laptopen i knät, mysigare kan det nästan inte bli! Jo, det förstås, att ha min älskade i närheten skulle slå allt. Men han åkte hem för en stund sedan, ska skotta snö imorgon. Det är så typiskt, han har varit arbetslös hela tiden, och så när jag får lov och vi kan umgås på dagarna och hitta på något kul så får han hjälpa till med att skotta snö hela dagarna. Ska dock inte klaga, han tjänar pengar och det är jättebra! Kul att han får göra något mer än att bara sitta hemma och rulla tummarna också. Dessutom är det inte helt möjligt att han och jag sticker iväg till något varmt ställe en vecka framöver, inte helt fel det heller!

Vi har varit på isracing idag, det var faktiskt kul. Har aldrig hört talas om det förrän idag då mamma ville att vi skulle följa med. Vi bor inte så jättelångt ifrån Masarnas speedwayarena så vi åkte dit och kollade. Var precis som speedway, fast på is! Nackdelen är väl att det är så jävla kallt om röven, haha. Mysigt var det ändå, men varm choklad och ballerina kladdkaka.
Nu sitter jag och väntar på att se om jag vinner en auktion på tradera. Det är en maskeraddräkt till studentfesten nästa vecka. Temat är att komma utklädd till något på "P", så vad jag har hittat på kan ni få gissa er fram till. Kan ge er en ledtråd att det är någon känd från TV! Haha gissa på nu!
Säger godnatt nu, vi hörs nog imorgon.


What to do?

  2010-03-01 | 08:05:06
Första dagen på sportlovet. Vad sjutton ska man göra? Är redan trött på att bara sitta. Men det är skönt att det inte är skola iallafall. Det låter sjukt, jag kan liksom inte vara nöjd, haha. Nej men jag vill göra något, något roligt som inte kostar en förmögenhet för en fattig student som lägger undan alla pengar till körkortet. Vad som helst! Idag är jag barnvakt, vilket innebär att jag kommer att hålla mig ur vägen för pojkarna hela dagen och typ spela sims för att få vara ifred för busungarna. De är 9 och 10 år gamla så de klarar sig själva utan uppsikt hela tiden.

RSS 2.0